Quantcast
Channel: ★Aftensmad – Caroline Schack
Viewing all 58 articles
Browse latest View live

Sprøde fedtfattige fritter og hjemmerørt estragon-mayo

$
0
0

De af jer, som følger med på min instagram, kunne igår se, at jeg havde kastet mig ud i en ny ret. Nemlig hjemmerørt tatar, med sprøde fedtfattige fritter! Dertil var der en hjemmerødt estragon-mayo og en balsamicosalat med feta vendt i grønpesto med pinjekerne og parmesan. Meget vellykket ret, hvor M slikkede tallerken ren (den største ros man kan få i køkkenet!)
Opskriften på tartar kommer imorgen.

Men i første omgang, så få i altså lige opskriften på de fedtfattige fritter og mayo’en! Og dertil må jeg lige hellere skynde mig at sige, at nok er fritterne fedtfattige, men det er mayo’en altså ikke… Det er jo mayo… Men hvis det skal være sundt, så kunne et alternativ være den sukkerfrie ketchup fra Lidl, eller en anden dip lavet på fx skyr med en masse krydderurter og hvidløg.

Sprødt fedtfattige fritter
Til 2 pers
4-5 bagekartofler
1 dl eddike (jeg brugte lager eddike)
2 L vand
1 spsk olie
Salt
Først rengøres kartoflerne og skæres ud i pomfritstave. Skyl herefter stavne i et koldt vandbad, indtil stivelsen er vasket af (skift vandet 2-3 gange, eller indtil vandet er het klart). Bring 2 L vand med 1 dl eddike i kog. Når vandet koger tilsættes stavene. Lad dem koge i 10 min. Hæld herefter vandt fra og kom stavene i en skål og sæt dem i køleskabet i minimum 30min. Når stavene er kølet helt af kommes de i en pose hvor der tilsættes 1 spsk olie og rystet. Hvis du ønsker at krydrer med andet, fx bbq eller timian, tilsættes disse krydderier også nu. Herefter lægges stavene op enkeltvis på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt at de ikke røre ved hinanden.
Sæt pommesfritterne ind i en forvarmet oven, 200g varmluft. Efter 15 min vendes pommesfritterne og  bagningen forsætter. Hver opmærksom på, at de ikke får for meget nu! Mine pommesfritter fik i alt 23min og så var de færdige!  Men jeg havde faktisk regnet med de skulle have 30 min i alt.. Så hold lige øje, og bag dem til den ønskede sprødhed.
Drys med salt lige før servering.

Hjemmerørt estragon-mayo
Jeg må hellere lige starte med at tilstå, at jeg altså ikke lige rørte en mayo op fra bunden. Jeg købte en “ægte mayo” i pose i Netto.. Men hvis man er til den sådan heeeelt rigtige hjemmerørte, så skal man lige starte med at google sig ud af, hvordan man bikser sådan en sammen, før man kan gå til næste trin.
4 spsk ægte mayo
Frisk estragon
1 fed hvidløg
1 tsk citron saft
1 tsk sennep (bruger den økologiske fra Netto)
Kom mayo’en i en skål. Pil bladende af stilken på estragonen. Du skal have en halv håndfuld, cirka. Rul herefter bladene til en kugle, så de er nemmere at styre, og hak bladene meget fint. Start med at tilsæt 1 god spsk af den hakkede estragon til mayo’en sammen med 1 tsk citronsaft og 1 tsk sennep. Pres et fed hvidløg, men tilsæt kun halvdelen i første omgang. Rør herefter godt rundt i mayoøen og smag til. Tilsæt evt mere estragon, citronsaft og sennep, men pas på med at tilsætte for meget hvidløg. Mayo’en vil have godt af at stå at trække i køleskabet i mindst 10 min, og derved kan hvidløget godt nå at afgive meget mere smag end ved første tilsmagning.

Ha’ en dejlig søndag aften,
Smil fra C.


Hjemmerørt tartar med balsamico-salat

$
0
0

Bonjour, og velkommen til det franske køkken!
Ej det var bare for sjov. Jeg kan hverken fransk og mit billige hvide plastik køkken er sådan set heller ikke særligt fransk. Men om ikke andet, så har jeg alligevel bevæget mig ud på usikker grund og er nu kommet i land med en virkelig lækker tartar, hjemmerørt med ekstra kærlighed. Dét med ekstra kærlighed er vel egentligt bare noget man siger, hvis man selv er ret begejstret for, hvor godt resultatet af opskriften blev? (det er det i hvertfald i mit tilfælde..)

Før jeg lige skriver opskriften ned, så vil jeg gerne slå et slag for, hvor billigt den ret faktisk er! Jeg er meget overrasket. Jeg havde troet, at skulle ud og ofrer flere hundrede kroner på det rigtige stykke kød man skal bruge til tartar, men sådan er det ikke. I følge min lokale slagter (jeg er ikke stadig ikke særlig lokaltkendt her i Odense, så det jeg mener er slagteren i Føtex), så kan man sagtens bruge det der ligger i køledisken. Han fandt en pakke der hed “wok-kød”, som var okseinderlår skåret i mindre stykker, velegnet til wok. Pakken kostede 45 kr. og var rigeligt til to. Man kan lave tartar på 2 måder. Den ene er, hvor man har en klumpe kød som man skraber med fiberne. Dette kræver en rigtig skarp kniv og en god røvfuld tålmodighed… Derfor benyttede jeg mig af den anden mulighed: at hakke kødet så fint som muligt, hvilket fungerede ganske fint.

Tartar
Til 2 pers.
300g finthakket okseinderlår
1 spsk sennep (jeg brugte øko-sennep fra Netto)
1 spsk finthakket kapers
2 spsk finthakket cornichoner (små drueagurker)
1 lille finthakket rødløg
1 spsk finthakket persille
1 spsk finthakket estragon
2 spsk Engelsk sauce
2 pasteriuserede æggeblommer
Evt. lidt revet peberrod til pynt.
Rør alle overstående ingredienser sammen og smag til med lidt sennep, engelsk sauce, salt og peber. Tartaren er klar til servering lige efter den er rørt sammen. Jeps, så enkelt er det!

Balsamico-salat
Til 2 pers.
2/3 blade fra et hjertesalat
1/3 agurk
2 spsk feta tern
1 spsk grøn pesto
2 spsk balsamico
Skræ salatbladene lidt groft. Halver agurken og skær den i fine skiver. Kom salaten og agurken i en skål og vend det i balsamico. Ved fetaen i pesto i anden skål og top salaten med disse, og evt også lidt pinjekerner.

Lad min anbefale at servere tartarten sammen med sprøde fedtfattige fritter med etstragon-mayo! Denne sammensætning er ikke bare en fransk klassiker, men også en ret der helt sikkert vil kunne tage kegler hjemme hos dig og blandt kød-elskere!

Jeg håber du har dig en skøn mandag.
Smil fra C.

1 stk friuftsgrej som jeg vil anbefale til nye friluftsfolk!

$
0
0


Jeg tror, at man hurtigt godt kan blive skræmt af priserne på grej inden for friluftverden. I hvert fald, hvis man ikke selv er det helt store naturmenneske endnu, men måske bare godt kunne tænke sig at prøve det lidt af. Fx i weekenderne en gang i mellem? Derfor er man nok ikke interesseret i at bruge en mindre formue på noget udstyr, der kun vil blive brugt en gang eller to om måneden! Og føler du dig lidt truffet nu, så skal du bare vide, at jeg forstår dig fuldt ud. Selvom jeg endda nok er under kategorien “naturmenneske”, så har jeg for det første slet ikke råd til at købe en masse grej, og for det andet, så er jeg ikke interesseret i at lægge en masse penge i noget udstyr jeg ikke rigtig for brugt. Derfor er det vigtigt for mig, at når jeg køber noget udstyr, så skal det give mening. Både for mit behov og min økonomi.

Jeg er blevet spurgt om der er 1 stk. friluftsgrej som jeg vil anbefale nybegyndere! Og ja, det er der. Jeg vil gerne anbefale stormkøkkenet fra Trangia – i min verden også bare mest kaldet trangia. Dette lille køkken findes både en billig model, hvor alt er af aluminium til 519 kr (her), men findes også i Rolls-Royce udgaven, hvor gryderne og panden er teflonbelagt og der medfølger en gasbrænder til 1.129 kr (her).

Selv har jeg den billige udgave, hvor dog efterfølgende har indkøbt gasbrænder-delen, da det er lidt smartere i stedet for spritbrænder. Men spritbrænder fungerer nu også fint! Gas er bare nemmere at regulere varmen på osv.
Det knap så fede ved den billige model er den manglende teflon-belægning. Det gør nemlig, at maden lynhurtigt brænder på, så derfor skal der bruges en del smør under madlavning.

Når man sammenholder priserne for pakken med trangia med teflon-belægning inklusiv gasbrænder til prisen 1.129 kr. sammen med det rene aluminiums-sæt til 519 kr. + en gasbrænder til 499 kr., hvilket i alt er 1.018 kr., så vil jeg klart anbefale at man køber trangia-sættet med teflon. Det gør madlavningen både lettere og nemmere at rengøre efter.
I forhold til de små gasflasker, så kan det købes rigtig mange steder. Jeg køber ofte min i almindelig fødevarer-butikker. Du behøver altså ikke at skal ind i en friluftsbutik, hvor flaskerne er noget dyre. Den kan sagtens fremskaffes andre steder til det halve af prisen.

Jeg bruger mit trangia meget. Fx når M og jeg er på weekend-ophold i skoven (haha, weekendophold.. Det sættes altid i forbindelse med luksus, spa og wellness, men for os er det altså skoven!) så bruger vi det til at lave mad på, koge vand til fx kartoflerne eller stege bacon og æg på til morgenmad. Hvis der er mulighed for at lave bål der, hvor vi er, så gør vi det, men bruger gryderne og panden til at lave noget af maden i over bålet! Du kan finde opskriften og historien til billedet her: Burger over bål. 
Men vi bruger også trangia i hverdagen, når vi lige tager et afbræk fra hverdagen rutiner midt i ugen og bare kører ud i skoven og laver aftensmad og nyder naturen en time eller to. En velegnet efterårsret på trangia kan du finde her: Lækker og cremet pastaret med kanteraller, kylling og bacon.

I lørdags havde vi også trangia i brug til vores eftermiddagskaffe. Vi pakkede trangia i en taske og gik forbi nette og købte en liter kakao og en flødeskum på dåse, og så gik vi hen til en meget lille skov, som jeg bor ved siden af. Her satte vi os på en træstamme og lavede varm kakao. Det var simpelthen så hyggeligt! Og bare det lige at komme hjemmefra og ud i naturen, selvom det kun var en lille time, var helt fantastisk!
 
Så ja, trangia er klart det stykke friluftsgrej jeg vil anbefale som nummer 1! Selvfølgelig er der også meget tøj der på mange måde er “needed” for den store friluftselsker, men i første omgang så synes jeg du skal tage at skaffe dig et traniga, og så bare dykke ned i skuffen efter noget af det varme tøj og så komme ud i skoven! Om det er med eftermiddagskakaoen, aftensmaden eller noget bare for at tænde flammen og riste skumfiduser, er helt op til dig – men jeg kan love dig, at du vil nyde det!

Afslutningsvis skal det dog siges, at det ikke er trangia vi har med, når vi tager på flere dages vandretur. Her bruger vi noget andet, da det primære formål bare er, at koge vand til vores tørkost. Men dette kan vi tage en snak om (skriv om?) en anden dag..

Ha’ en skøn tirsdag,
Smil fra C.

 

3 x aftensmad på min kostplan (inkl. pikantgryde med kylling!)

$
0
0

Som lovet kommer her et par opskrifter på aftensmad på den kostplan jeg i øjeblikket spiser efter! Jeg må sige, at jeg er helt vild med kostplanen i sig selv, som i den grad sørger for jeg er mæt og konstant spiser smagfuldt mad! Noget andet, som jeg virkelig godt kan lide ved denne kostplan er, at der ikke er nogle fancy ingredienser der skal købes ind, det er bare helt almindelig råvarer som ikke koster en bondegård at købe.
Min kostplan er 4-5 år gammel og har lagt nederst i en rode skuffe… Jeg ved ikke hvem der har lavet den, så til alle jer det spørg, der må jeg melde fisk.. Derudover som kommer jeg heller ikke til at gengive alle 8 ugers opskrifter her på bloggen, men jeg vil gerne dele nogle af dem!
Fælles for alle opskrifterne er, at jeg gemmer halvdelen af portionen til madpakke dagen efter! Og ja, så kan du bytte kyllingen ud med kalkun, hvis du har lyst til det.

Pikantgryde med kylling
250 g kylling i tern
1 spsk olie
200 g champingion i skiver
1 rød peberfrugt i strimler
100 g pikantost (gerne light)
1 rødløg halveret og skåret i skiver
1/2 hønseboullion terning
1 fed hvidløg
Steg først kyllingen i 1/2 spsk olie. Ta’ kødet fra og kom herefter alle grøntsagerne på panden sammen med 1 presset fed hvidløg. Svits grøntsagerne i 5-8min. Varm 1 dl vand og opløs boullionterningen heri. Kom kødet tilbage på panden med grøntsagerne og tilsæt boullionvand. Lad retten simrer i 5 min. Rør 100g pikant i 1 dl vand og tilsæt retten. Lad retten koge op og simrer i 10min. Server evt med et drys persille.

Kyllinge wok
250g kylling skåret i strimler
1 spsk olie
100g gulerødder skåret i tynde stave
100g spidskål skåret i tynde strimler
1/2 peberfrugt skåret i tynde strimler
1 presset fed hvidløg
2 spsk engelsk sauce
1 spsk citron saft
1/2 terning hønseboullion
Har du en wok, så varm den op, men ellers så kan en pande også sagtens bruges. Varm 1/2 spsk olie og steg kyllingen. Ta’ herefter kødet op og tilsæt 1/2 spsk olie igen. Svits grøntsagerne i max 5min. Varm 1/2 dl vand i en lille skål og tilsæt boullionterning. Rør til terningen er opløst og tilsæt derefter hvidløg, engelsk sauce og citronsaft. Kom kødet tilbage på panden med grøntsagerne og tilsæt saucen. Kog retten op og lad det simre i 5-10min.

Kylling med bagte tomater og mandler
300 g kyllingfilet
2 røde peberfrugter
1 stort rødløg
30 g feta ost
4 store tomater
3 spsk balasamico
2 spsk citron saft
20 g mandler
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk persille
Skær kyllingfilten i tern og rist det på en pande. Skær tomater, løg og peberfrugter ud i grove tern og kom dem i en skål. Til sæt balsamico, citronsaft, hvidløg, kylling og feta. Rør det godt sammen og kom det i et lille ildfast fad. Drys med grofthakkede mandler og kom det ind i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Server evt med et drys persille.

Burger over bål i skoven

$
0
0

En fantastisk måde at nyde naturen, og samtidig få et lækkert måltid mad på! Og har du nogle i familien som kan være svære at lokke, så er en bacon-cheese burger være et ret godt argument! Og det kræver faktisk ikke særligt meget. Udover en bålplads. Og det kan åbenbart godt være lidt svært at finde sådan en, som er fri på sådan en skøn solrig søndag. Det siger selvfølgelig sig selv, at der er mange som er ude og nyde det god vejr, derfor kan det være en rigtig god ide, at kører hjemmefra i god tid, eller hvis muligt, at booke shelterpladsen via nettet. Det er dog ikke alle pladser man kan gøre det med, faktisk er det kun få. Dog kan du få dig et overblik over, hvor shelterpladserne er via appen Shelter. Det er dog ikke alle shelter-pladser som er med i deres oversigt, men mange. Vi kørte forgæves 4 gange i dag, men ved den 5 var der frit, så der slog vi ”lejer” for eftermiddagen. Vi kom hjemmefra lidt sent, da min bil brød sammen.. Men havde vi nu været afsted efter planlagt tid, kl 11.30, så tror jeg ikke vi havde kørt forgæves så mange gange. Så det handler altså om at komme hjemmefra i god tid! Og ellers ligger der ofte mange pladser i nærheden af hinanden, så det er ikke fordi man skal ud og kører det halve af Danmark rundt for at finde en anden plads.

Hvad skal du pakke?
Service til de antal personer i nu er.
Drikkevarer
Vådservietter
Salat
Oksekød
Løg
Agurk
Ost
Bacon
Burgerboller
Miracle whip
Smør (eller andet stegefedt)
2 affaldsposer: en til affald og en til brugt service
Et skærebræt og en kniv
Pande + håndtag fra Trangia, læs mere om det her. Du kan også bruge en anden pande til bål, fx støbejernspande. Hver dog opmærksom på, at disse ofte er billigere at købe på nettet end hos din lokale isenkræmmerbutik.

Det kan være en rigtig god idé selv at medbringe brænde, da det ikke er sikkert, at der er noget på pladsen, eller at det der er, er tørt. Vi kørte forbi et byggemarked på vejen og købte en sæk brænde til 25kr.

Den nemmeste måde at få gang i bålet på er, at skrælle barken af birk og tænde ild i det, for derefter at tilsætte lidt kvas (smågrene og kviste som er meget tørre) til flammerne, og så efterfølgende bygge bålet op med helt små pinde, til lidt større pinde, og til sidst brænde.

Så snart der er gang i bålet drejes risten over og panden sættes herpå. Vi bruger den pande som tilhører Traniga-sættet. Det kan du læse mere om her.
Steg først baconen i en klat smør. Ja, det er nødvendigt at bruge smør, eller andet stegefedt. Også til baconen, da disse aluminiumspander brænder aaalt fast!
Form bøfferne i hånden og tør fingrene i vådservietter bagefter. Når baconen er stegt smides endnu en klat smør på og derefter bøfferne.
Skær agurk og løg i skiver. Egentligt ville jeg også gerne have haft tomat i, men M er ikke fan af tomat, så det undværede vi i dag.

Når bøfferne er næsten færdige smides en skive ost på, og når den er smeltet, ja så er der serveret. Varm også bollerne over bålet på risten, men hver opmærksom på, at de altså ikke skal have særligt meget før de bliver sorte.

Og ja, sådan skal det gøres. En fantastisk eftermiddag i skoven med burger fra bålet. Det smager så lækkert, og det er en herlig måde at nyde naturen og dem man elsker på!

Smil fra C.

Bøf, bagte rodfrugter, hj.lavet dressing og salat m. rugbrødscruotoner

$
0
0

Jeg elsker at lave sund mad, men kravende dertil er at det skal være velsmagende og nemt/hurtigt at lave! Og så m resterne også gerne smage godt koldt, så jeg kan spise dem i min madpakke dagen efter…
I mandags lavede jeg denne ret ud af en masse rester i grøntsagsskuffen, og nu får i opskriften her:

Bøf, bagte rodfrugter og salat:
Opskrift til 2 portioner
2 x tykstegs bøf (kylling eller kalkun filet kan også bruges) steges efter eget ønske.

Bagte rodfrugter:
Tænd ovnen på 180g varmluft.
Ca. 300g kartofler og 500g gulerødder rengøres og skæres groft ud. Skræl to rødløg og skær også dem ud groft. Kom det hele i en frysepose og tilsæt 2 spsk olie, groft salt, peber, 2 presset fed hvidløg og 2 tsk tørret timian. Ryst godt! Og hæld posens indhold ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Tilføj evt et par hele tomater i hjørnet. Sæt det i midten af ovnen i 20-25min alt efter hvor groft rodfrugterne er skåret.

Salat med hjemmelavet dressing og  rugbrøds croutoner:
Ta’ en skive rugbrød og hæld 1/2 tsk olie ud på den og gnid den godt ind i det. Du behøver kun at gøre det på den ene side. Krydder med lidt salt og skær den derefter ud i små tern. Læg en lille stykke bagepapir på en rist og fordel rugbrødsternene herpå. Sæt risten øverst i ovnen (hvor rodfrugterne allerede er i gang med at blive bagt) i ca. 5min – hver opmærksom så de netop når at blive sprøde og ikke brænder på.
Ta’ en stor håndfuld salatmix i en skål. Skær 1/3 agurk og 4 mindre tomater groft og tilsæt dem til skålen. Tilsæt feta i passende mængde (så det er jo en smagssag).. Tilføj 1 spsk olivenolie og 1 spsk balsamico, salt peber og 1/2 tsk sennep (jeg bruger Øko’en fra Netto). Rør godt rundt i skålen så ingredienserne blandes godt sammen med salaten. Anret (halvdelen) på en tallerken og tilføj rugbrøds croutonerne når de er kølet lidt af.

Dressing / kold sovs:
Ta’ 3 spsk creme fraice 9%, 2 spsk ketchup, 1 tsk barbeque krydderi og 1 tsk citronsaft (evt fra dåse) i en mindrer skål og rør godt rundt. Smag til med mere barbeque, salt og peber. Er du til en stærk dressing, så kan du tilføje tabasco.

Ha’ en dejlig dag,
Smil fra C.

Den billige ferie der blev skide dyr

$
0
0

Ja sådan kan det jo gå, måske ikke lige for den bedste, men nok for sådan en uheldig, uøkonomiskansvarlig, impulskøbende og letlokkende kvinde som mig, som tilmed er ejer af en firehjulet DramaQueen.

I mit tidligere indlæg: Plan C for efterårsferien, skrev jeg jo om, at vi ikke ville rejse sydpå da det jo er aaalt for dyrt. Så nu hvor hverken Plan A eller Plan B holdte (læs om dem her), så valgte vi som Plan C at låne et sommerhus i Vestjylland, helt ude ved fjorden. Et herligt lille sommerhus, som vi endda fik lov at låne helt gratis af M’s mormor og morfar.
Planen for ferien var totalt afslapning, god mad, lange gåture og små dagseventyrer. I disse planer indgik der på intet tidspunkt: tømt din bankkonto og sæt ild til dit dankort. Men det skete.

Det mærkelig er, at hverken jeg vover mig lidt i min økonomi og investerer i noget dyrt, så ender det altid med at jeg står med en kæmpe uforudset regning i samme måned. Sådan er det ALTID, og oktober 2018 var selvfølgelig uden forskel.

I starten af denne måned flottede jeg mig lidt med at købte nye dyner, hvilket er en større investering når man er på elevløn og brænder 3.500kr af på to store hvide satin-poser med dun. Men om ikke andet, så føltes det helt rigtigt i øjeblikket, og bevares, har da også sovet fuldstændig fantastisk med dem! De er dælme dejlige. Og så var det jo et godt tilbud: halv pris! Det er lige noget for en nordjyde som mig.

Nå men på ferie vi kom, og jeg havde mine to nye dyner med! Sommerhuset lå tæt på byen Lemvig, som huser Danmarks bedste slagter, ostedame og rugbrødsbager. Så allerede på første dagen var jeg igen ude og klaske dankortet på ”kontaktløs” og købe alverdens lækkerier ind til ugen. Om aftenen lavede vi den efterhånden ret berømte pikant-gryde, som er bloggens mest læste opskrift! Du kan finde den her.

Lørdag brugte vi heldigvis langt væk fra indkøbsmuligheder. Vi gik en smuk tur langs vandet og rundt om Gjellerodde. Der blæste en god vind og solen stod smukt på himlen og gav masser af varme. Det var en rigtig skøn tur som tog det meste af dagen.

Søndag startede helt af helvedes til. Min bil brød totalt sammen, og ville ikke starte. Med meldingen ”Engine malfunction, service now” i displayet gik jeg i panik. En lokal vestjyde forsøgte at hjælpe, men enden blev, at jeg ringede til Falck, som kørte min bil på værkstedet. Vi fik fat i M’s bil, og efter en lidt forvirrende formiddag og en smule bæfjæs fra min side, ja så kom vi på tur.
Her startede vi med at søge en halv naturpark igennem for en fri shelterplads, før vi fandt et sted, hvor vi kunne tænde bål og laver BaconCheese burgere. Den skønne dag kan du se flere billeder fra her. Du kan også finde pakkeliste, hurtig guide til optænding af bål og tip til at finde shelterpladser nær dig.
Om aftenen var vi til fødeselsdag for M’s mormor med hele hans søde familie.

Mandag sov vi længe, hvorefter vi tog på skydebanen med en god kammerat, 3 håndpistoler og 2 rifler. Jeg elsker at være på skydebanen. Personligt synes jeg selv, at det er ret udfordrende at skyde med pistol kontra med riffel, og jeg er vild med den perfektionistiske måde man skal afgive skudende for at ramme målet på længere afstande. Du kan læse mere om dagens på skydebanen, og reglerne for, hvad der skal til før du selv må erhverve dig en pistol her. Efter flere hunderede skud pakkede vi sammen og kørte tilbage til sommerhuset. På vejen tilbage handlede vi ind til hjemmelavet tartar, sprøde fedtfattige fritter og hjemmerørt estragon-mayo! En middag der gik lige i de unge mænds kødhjerter. Du kan finde opskriften på tartar her, og pommesfrites og mayo her. Aftenen gik med rødvin, øl, snacks og Nak&Æd i tv’et.

Tirsdag var totalt dase-dag. Her foretog vi os ikke meget andet end at læse hver vores bog, spise god mad, nyde hinanden og bare slappe af! Vi var dog lige en tur nede i Lemvig by, hvor jeg i en fin tøjbutik fik ruineret mit dankort, igen. Her købte jeg 4 nye bluser og 1 nyt bælte. You go girl. Du kan se produkterne her og finde links under. Det er hverken sponsoreret eller andet.

Bælte // Mønsteret blå bluse // Skovmandsskjorte // Prikket top // Blomstret T-shirt

Onsdag tog vi ud og fiskede! M har købt en fluestang som han gennem hele ugen havde øvet sig med at kaste, og nu skulle prøven altså stå. Vi kørte ud til en lokal sø, hvor vi fiskede i 3 timer. Det var virkelig hyggeligt, selvom vi kun havde en fiskestang. Jeg slog mig ned på en bænk med min bog, og så havde jeg taget trangia-sættet med! Så der blev lavet varm kakao serveret med ekstra meget flødeskum. Trangia-sættet er faktisk det stykke friluftsgrej som jeg særligt vil anbefale til nye friluftsfolk, og det kan du læse meget mere om her.  Aftenen brugte vi på at snakke om vores mange fremtidsplaner over et kæmpe fad lækkert tapas fra den lokale slagter og ostedame.

Torsdag tog vi på klatre-date! En dag som fyldte noget helt bestemt i mig, da vores forhold startede sådan. På vores anden ”ikke-date” var vi nemlig ud og klatrer i træer, og det var selvom jeg er mega (fucking meget) højdeskræk! Det er jeg sådan set stadigvæk, så intet der, men til gen gæld fik jeg endelig mit længeventet kys i trækronen, som jeg i den grad følte mig snydt for første gang vi var ude og klatrer sammen for 2,5 år siden. Hvor M og jeg mødte hinanden, hvorfor jeg kalder det ”ikke-dates”, og hvordan det hele egentligt startede kan du læse mere om her. Om aftenen spiste vi hjemmelavet pizza fra grillen – det fåes bare ikke bedre!

Fredag morgen ringede bilmekanikeren endelig med meldingen om, at min bil nu hvor kørende igen. Han tilføjede til med, at den endda kørte rigtig godt! Men det tror jeg da pokker, når den lille firehjulet DramaQueen åbenbart ”bare” skulle have skiftet en ventil som kostede 3000kr?! Altså for en ventil?! Jeg går ud fra den er af guld belagt med diameter. Men den er så lille og gemt langt væk nede i motoren, at det finder jeg aldrig ud af. Men nu fik jeg da min lille øse tilbage, og vi fik pakket sommerhuset sammen og sagt pænt tak for en virkelig skøn og fuldstændig afslappende ferie! Selvom det var meningen, at det skulle have været en billig ferie, så enten den, for mit vedkommende, at blive rigtig dyr. Fuldstændig selvforskyldte brændte jeg 3500kr af på nye dyner og nyt tøj for 2400kr, og så kom den (forbandet) nye ventil for 3000kr. Det er umiddelbart ikke noget min lille elevløn havde budgetteret med, ikke noget af det, men som en enhver forældre altid har sagt “det er jo derfor man laver sig en opsparing..” Selvom min opsparing er tilskrevet nye eventyrer og ikke ventiler til øsen eller andre uforudsete impulskøb. Men når det så er sagt, så er det er bestemt ikke sidste gang vi tager på sommerhusferie med gode bøger, små dagseventyrer og masser af god mad.

Smil fra C.

MEATZA, endnu en opskrift fra min kostplan

$
0
0

Pizza på en bund af bøf – hvilken opfindelse!
Den indgår både i min kostplan, men især også på min favoritliste over sunde, velsmagende og meget nemme måltider.

Denne opskrift er særlig god, hvis du er kørt træt i den traditionelle hakkedreng eller måske har nogle i familien der ikke vil spise den slags kød uden en baljefuld sovs.

Opskrift:
Til 2 portioner
250 g. hakket oksekød, gerne med lav fedtprocent
2 tsk. tomatpuré
Ost, gerne med lav fedtprocent
4 cherrytomater
1 lille løg
2-4 champignons
Tørret oregano
Evt. frisk basilikum
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Form kødet i to meget flade bøffer. Jeg brugte et stykke bagepapir og trykkede dem helt flade med min hånd, men har du en kagerulle, så brug den. Det kan være en god idé at lægge et stykke bagepapir under bøfferne, før du maser den flad, så du lettere kan få bøffen fra spækbrættet igen. Herefter steget bøfferne let på en pande, så de er let brune på hver side. Kom bagepapir på en bradepande og placer bøfferne her. Smør tomatpuré ud på hver bøf som tomatsovs. Kom herefter fyld på: tomater, løg og champignons. Er du til oliven, så kan du også komme dem på. Placer bradepanden i midten af ovnen og bag dem 5-10min, eller indtil osten er smeltet. Drys med oregano og pynt med frisk basilikum – så er der serveret!

Retten egner sig også meget godt til at blive opvarmet i mikroovn dagen efter, så den kan klart bruges som madpakke.
Mangler du yderligere inspiration til din aftensmad, så se evt dette indlæg, som indeholder 3 lækre opskrifter, inklusiv min egen absolut favorit: pikant gryde.

Smil fra C.

 


Min all-time favorit madpakke salat

$
0
0

Den er så simpel, nem at lave, kan holde længe, den er sund og så smager den SÅ godt!
Hvis ikke du følger mig på instagram, så ved du selvfølgelig ikke at jeg lige har stået og ævlet om at salaten her er min aftensmad i dag og madpakke til de næste par dage. Og så fremhævede jeg lige, hvor lækker tør-ristet cashewnødder er i en salat!

Men nu får du lige hele opskriften, som forresten kommer fra min kostplan!
Til 1 portion:
100g kyllingfilet
1 håndfuld kogte bulgur
1 håndfuld mix salat
1 håndfuld edamame-bønner (evt fra frost)
1 håndfuld skåret blomkål
1/2 håndfuld blåbær
1/2 appelsin
10-15 ristede cashewnødder
Skær kyllingen i mindre tykker og krydder dem efter eget ønske. Jeg bruger ofte timian, men nogle gange også karry. Plan salat, blomkål, bønner og bulgur sammen. Kom kyllingen på og top med appelsin, blåbær og cashewnødder. Så bliver det altså ikke meget nemmere! Og jeg synes at appelsin og blåbær tilføjer så meget at dressing sket ikke er nødvendigt.

TIP: du kan købe nødder hos MyProtein og sparer 20% på hele kurven med koden CAROLINE. (reklame link)

Det evigt tilbagevende spørgsmål:
Hvor køber du dine engangsplastikbøtter?
Dem køber jeg i Dagrofa.
Og jeg ved godt det er strengt forbudt at bruge sådan noget med klimaforandringer osv. Men så bruger jeg til gengæld aldrig sugerør, spiser næsten kun økologisk, har altid meget eget indkøbsnet med når jeg handler, går på arbejde osv….

Smil fra C.

The post Min all-time favorit madpakke salat appeared first on Caroline Schack.

Et indblik i kostplanen

$
0
0

Indeholder reklame.

Gårsdagens indlæg blev taget godt imod, selvom jeg lige skulle have sat en ting eller to på plads fra en start! Haha. Hvis ikke du har læst det endnu, så kan du læse det her: Hvorfor kostplan? Du er da ikke tyk?

Men i dag får i lige et indblik i selvekostplanen. Alle opskrifterne laver jeg selv! Men kostplanen giver mig retningslinjer for, hvad det skal indeholde af mængder på fx ris, grønt og kød. Så er resten op til mig oom at få skabt et lækkert måltid. Det kan for nogle være rigtig svært, og den nemme løsning er da også klart at fx tage 40g ris, 150 ærter og 200g kylling. Men det er jo bare mega kedeligt!
Hvis jeg selv skal sige det, med forbehold for janteloven, så er jeg ret kreativ i et køkken. Jeg elsker at lave mad, helst uden opskrifter, så jeg selv kan bestemme! Det synes jeg er fedt! Derfor passer netop denne kostplan rigtig godt til mig. Tilmed hader jeg madspild, så kostplaner, hvor man fx skal bruge 1/4 af et blomkål og ikke får brugt resten i et andet måltid, det kan jeg slet ikke have!

Men som lovet får i her et indblik i gårsdagens mad:

Morgenmad:
20g proteinpulver med vanilje smag (sponsoreret af MyProtein, og med koden CAROLINE får du -20%)
40g havregryn
140g æggehvider (købt på flaske i Lidl)
1/2 æble i tern
Stødt kanel
Jeg hælder det hele i en lille kasserolle og varme det op til grøden bliver fast. Det smager sååå godt! Helt klart bedst når æblerne også bliver varmet med, men er man ikke til det, så kan man også bare toppe grøden med æbler bagefter. Og så lige prikken over i’et: et drys stødt kanel (ingen sukker!)
Til morgenmaden får jeg 1 multivitamin pille og 1 fiskolie pille. (sponsoreret af MyProtein, og med koden CAROLINE får du -20%)

Frokost:
40g ris (vægt i rå)
180g kyllingfilet
1/2 appelsin
1/3 pære
1 lille gulerod
8-10 blåbær
Lidt salat mix
Karry og kryddersalt
Kyllingen skar jeg i mindre stykker og vendte det i karry på en tør pande. Salaten blev et mix af revet rulerrod, appelsin og pære i tern og blåbær på toppen. Jeg bruger generelt ofte frugter i min salat da det giver mere saft, smag og sødme, så den bliver mere lækker og ikke så kedelig. Og revet gulerod smager bare ti gange bedre end, hvis den fx er skåret i skiver. Risene lå jeg bare ved siden af. Men faktisk har jeg købt en rigtig god fedtfri salatdressing i Kvickly. Den hedder bare “Italiensk dressing / fedtfri” og er en oliedressing som bare smager super godt. Den er god til lige at give fx risene et lille pift.

På vej til træning fik jeg en proteinbar fra Barebells (sponsoreret af Barebells)
Og på vej hjem fra træning fik jeg en proteinshake med 1 scoop proteinpulver med smagen Strawberry Milkshake og 400ml koldt vand. (sponsoreret af MyProtein, og med koden CAROLINE får du -20%)

Aftensmad:
1 dåse tun i vand
2 tsk cremefraiche (max 9%)
2 tsk oliedressing (den jeg nævnte lige før)
1 tsk citronsaft
1 lille rødløg
2 cherrytomater
1/5 agurk
1 lille rød snackpeber
40g ris (i rå vægt)
Lidt salatmix
Frisk dild
Jeg lavede en let tunsalat med tun (drænet), 1 lille finhakket rødløg, frisk hakket dild, citronsaft, cremefraiche og oliedressing rørt godt sammen. Salaten havde en bund af ris, lidt salatblade, agurk i tern, tomater i små både, rød peber, tunsalat og toppet med frisk dild.

Kosten og træningen er selvfølgelig en meget vigtig del af at skubbe mig selv tilbage på et sundt spor. Men noget der helt sikkert er lige så vigtigt for mig, for at ramme det spor er, at få minimum 8 timer søvn hver nat og drikke 2-3L vand hver dag! De 8 timers søvn bliver helt sikkert en udfordring hver 4. dag, da jeg her er på døgnvagt på ambulancen og dermed ikke får den mængde søvn. Men det er fokus punkter og jeg forsøger at ramme de 8 timer alle de andre dage.

Jeg vil løbende dele opskrifter med jer her på bloggen, og jeg håber i finder inspiration i dem!
Ha’ en dejlig torsdag,
Smil fra C.

 

 

The post Et indblik i kostplanen appeared first on Caroline Schack.

Retten med rejer

$
0
0

Som lovet kommer her opskriften på den ret med rejer, som jeg biksede sammen tirsdag aften. Den var både nem, lækker og meget velsmagende! Og så var den faktisk også sund, hvis man spørger mig. Men der er jo selvfølgelig dem der afskyr at “fløde” hører sig til sundhed, men jaja…

Retten blev bikset sammen på 15 min, og det er med skæretid af grøntsagerne! Så det kan hurtigt lade sig gøre at få en sund og velsmagende aftensmad.

Du skal bruge:
Til 2 portioner
1/4 blomkål
1/3 spidskål
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 porrer
1 lille rødløg
1 citron
250 ml madlavningsfløde (4%, køber mit i Rema 1000)
1 stor spsk creme fraiche 9%
2 tsk rød pesto (den pesto jeg brugte, var en hjemmelavet fra M’s mor, men jeg er sikker på en anden pesto bestemt også vil smage godt i retten!)
1 bundt frisk dild
130g fersk tigerrejer. Du kan uden tvivl også byttet rejerne ud med fx kylling, laks eller kalkun!
Bruger du fx kylling, fersk laks eller kalkun, så vil jeg forslå du putter dem på panden kort tid efter hvidløget. Bruger du rejser eller varmrøget laks, så vil jeg foreslå du tilsætter det til retten, når den til sidste skal stå og simre lidt.

Start med hvidløget og ha det fint. Kom det herefter på en varm pande og svits det. Tilsæt evt fersk kød. Skår gulerødderne i tynde strimler og tilsæt dem til panden. Del blomkålen i små buketter og tilsæt det til panden. Skær porrer, løg og spidskål fint og tilsæt det til panden. Når grøntsagerne er blevet vits, og gulerødderne er blevet en smule møder, dog stadig med bid i, så tilsættes fløde, pesto og cremefraiche. Rør det hele godt rundt i retten. Tilsæt nu rejer eller varmrøget laks, hvis det er det kød du ønsker til retten. Lad retten simre lidt og smag til med citronsaft og friskhakket dild. Selv brugte jeg saften fra 1/2 citron og 1/2 bundt frisk dild, men det er jo en smagssag. Husk også godt med salt og peber! Lad gerne retten simre i yderligere 5 minutter og pynt med friskhakket dild før servering.
Hvis du bruger rejser, så husk, at jo mere varme de får, jo mere faste bliver de i kødet. Hvordan du ønsker dem, er helt op til dig, bare hver opmærksom på dette.
En lille billedeserie med retten step by step, som også beviser meget godt, hvorfor jeg nok aldrig helt bliver madblogger…

Selv spiste jeg halvdelen til aftensmad, og gemte den anden halvdel til frokost til dagen efter. Den smager stadig rigtig godt efter en tur i microovnen.

I og med jeg til denne ret kun havde 1 pande i burg, så forestiller jeg mig, at det er en ret der også sagtens kan laves over bål! Så det kan være jeg snart skal eksperimentere med det!

Ha’ en dejlig torsdag!
Smil fra C.

The post Retten med rejer appeared first on Caroline Schack.

En favorit: kålsalat med kylling

$
0
0

En lille lækker og let opskrift på en god salat, der både går perfekt som et måltid, hvor resterne let kan tages med på madpakken dagen efter, eller salaten kan laves alene som tilbehør til grillen.

Netop denne salat er en af mine favoritter, særligt hvis jeg lige skal have rettet kosten lidt ind og måske tabe et kilo eller 2 efter en måned af sporet. Salaten er både mættende, fyldt med gode råvarer og så er den lav på fedtindholdet.

Til 1 portion:
1 kyllingbrystfilet (andet nødt kan bestemt også bruges)
2 spsk kogte bulgur*
2 stokke grønkål
1/5 blomkål
1 appelsin (+ evt en halv pære)
1 lille håndfuld blåbær
2 tsk olivenolie
3 tsk æblecider eddike
3 tsk appelsinsaft
Salt og peber
*TIP: jeg koger altid 1.5-2dl bulgur af gangen, og så putter dem i en skål i køleskabet, så har jeg dem let til gængeligt til at tilføje til en salat eller en anden ret, der lige skal mætte lidt mere.

En pande varmen op og kyllingen steges ved jævn varme sammen med krydderier efter eget ønske. Samtidig med skylles grønkål og bladene skæres af stokken og hakkes. Blomkål rengøres også og skære i mindre stykker/buketter. Begge dele kommes op i en røreskål sammen med 2 spsk kogt bulgur. Der tilsættes 2 tsk olivenolie, 3 tsk æblecider eddike, 3 tsk appelsinsaft, salt og peber og røres godt rundt. (Skær appelsinen i både, så du kun bruge 1-2 både til at få saften) Herefter kommes blanding over i en serverings skål / tallerken, hvor salaten pyntes med appelsin skåret i tern, evt pære i skiver samt blåbær.
Når kyllingen er færdig skæres den evt i tern og kommes på salaten, eller ligges ved siden af.

Når jeg laver denne salat, så laver jeg en ordentlig portion og kommer den i en lufttæt bøtte samt steger 2-4 stykker kylling (eller laver dem i ovenne). Så er det nemt lige at lave en god frokost i løbet af dagen derhjemme, eller klargøre til en madpakke.

Skulle jeg få en sød tand i løbet af dagen, så har jeg skåret frugt med. Det er dejligt ente, når det er skyllet og skåret! Og skulle det gå helt galt, så har jeg også en proteinbar med. Den både mætter og smager sødt.

Dressingen der er lavet på olie, æblecider eddike og appelsinsaft går rigtig godt til mange salater, særligt hvis salaten fx er sødet med forskellige frugter. Her kan både appelsin, pære, æble, nektariner, melon og mango.

Skulle du nu få lyst til at lave denne lækre salat som tilbehør til aftenens grillmad, så lav lige lidt ekstra, så har du til en nem frokost imorgen.

God søndag,
Smil fra C.

The post En favorit: kålsalat med kylling appeared first on Caroline Schack.

2 sommersalater og en lækker kold sauce til grillmaden

$
0
0

Så er det i dag de fleste går på sommerferie! Hvor er det bare dejligt!
Dog gælder det langt fra mig selv. Her er der stadig 336 timer på ambulancen der skal kører af, før jeg kan gå på ferie. Men i slutningen af juli skulle det meget gerne være min tur!

Men altså, sommerferie er som oftest lige med masser af god mad og hygge i haven! Og derfor vil jeg gerne lige bidrage med et par gode lækre og nemme salater til grillmaden, samt en kold sauce der med garanti bliver en favorit til kødet!
jeg lavede dem begge her den anden dag, da jeg havde hele min familie på besøg og de varvilde med det! Jeg smed faktisk også et par billeder af salaterne på min instagram, hvor opskriften også blev efterspurgt, så nu kommer den altså her:

Frisk kålsalat med jordbær og appelsin:
6 stokke grønkål
1/2 blomkål
2 appelsiner
10 jordbær
1/s dl couscous
2 spsk. olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
Salt og peber
Couscous kommes i en skål og der hældes 1/2 dl kogende vand over dem. Lad dem trække i 5 min. I mens rengøres både grønkål og blomkål. Grønkålen skæres af stokkene og bladene snittes. Blomkålen plukkes ud i små buketter. Både grønkål, blomkål og couscous hældes i en større skål og der tilsættes olie, eddike og saften fra en halv appelsin. Det røres godt sammen og drysses med salt og peber. Kom herefter blandingen over på et serveringsfad eller skål. Rengør jordbær og fjern skrællen fra appelsinen og skær det ud i mindre stykker og pynt salaten med dette.

Lækker frugtsalat med nødder og feta:
3 håndfulde salatmix
1 pære
2 nektariner
2 håndfulde edamame bønner (fra frost)
2 forårsløg
1 håndfuld blåbær
Ca. 80g feta (alt efter hvor stort et feta-hjerte du har)
1 lille håndfuld saltede nøddemix
Rengør salatmixen og kom det i bunden af et serveringsfad eller en skål. Tø de frosne bønner i en omgang kende vand i et par minutter og lad dem dryppe af. Kom dem herefter ovenpå salaten. Skær pæren i fine skiver og nektarinerne i lidt grovere. Kom dem begge på salaten sammen med snittet forårsløg. Top salaten med smuldret feta, blåbær og saltet nøddemix.
TIP: hvis ikke du vil bruge penge på en dyr nøddemix, så køb i stedet en pose græskarkerne og varm en håndfuld på en pande sammen med en god omgang salt. De skal have ved middelvarme i et par minutter.

Kold sauce til kødet:
500ml cremefraiche 9%
2 spsk. bornholmer sennep
3 skalotteløg
5 store drueagurker
Evt. 1 fed hvidløg
Cremefraiche og sennep røres sammen i en skål. Skalotteløg og drueagurker hakkes fint og tilsættes. Samt til med evt. mere sennep eller flere drueagurker. Du kan også tilsætte 1 fed presset hvidløg.
Denne dressing kan på ingredienslisten godt få nogle til at rynke på næsen, men prøv at lav den! Den sanger virkelig fantastisk! Og den går perfekt til grillkød.

Til sidst viljen bare ønske dig en rigtig dejlig ferie!
Jeg vil holde bloggen opdateret her med frilufts tips og lækre retter til madlavning over bål. Så skal du holde ferien herhjemme i Danmark, så følg med her på siden!
Smil fra C.

 

The post 2 sommersalater og en lækker kold sauce til grillmaden appeared first on Caroline Schack.

Efterspurgt ingrediensliste til indkøb, og et stort tak til jer!

$
0
0

Reklame for Friluftsland

I går fik jeg startet min YouTube-kanal! Og hvor er det stadig bare mega mega fedt! For pokker jeg tror det bliver godt, og jeg håber meget, at jeg med mine små amatør videoer kan inspirer og hjælpe dig med at komme mere ud i det fri!

Læs også: Nu med YouTube-kanal!

Her i første omgang vil jeg gerne vise, hvor nemt det er at lave mad over bål! Og det smager simpelthen bare så godt! Men altså, skulle man nu ikke have adgang til et bål, så kan retten også nemt laves i et køkken.

I får lige ingredienslisten på den lækre ret jeg laver i videoen:

Pasta med kylling, bacon, svampe, spinat og parmesan-flødesovs:
4 portioner
2 store kyllingebryst filet
1 dobbeltpak bacon
3 æg
1 parmesanost (til rivning)
1 cremefine madfløde
2 håndfulde frisk spinat
1 løg
3 fed hvidløg
1 pak frisk pasta
Frisk persille
Godt med smør!

Du kan se, hvordan du laver retten lige HER!
Det er en kort video på 11 min., og selvom der selvfølgelig er klippet lidt i filmen, så tage retten max 25 min at lave.

Bålgryden jeg bruger kan købes her: Petromax Dutch oven 
Bålpanden jeg bruger kan købes her: Petromax Griddle and Fire Bowl.
Netop bålpanden skal have en særlig overfladebehandling før man kan lave mad på den! Det er ganske nemt, og jeg har lavet en kort video om det, som du kan se lige HER.

Som sagt kan det jo sagtens lade sig gøre i et almindeligt køkken. Her tænker jeg, at den eneste forskel er, at du lige tager løg, hvidløg og bacon af panden, mens du steger kyllingen.

Der er allerede mange som er hoppet ind og klikket på ”subscribe” og det betyder simpelthen så meget! Af hele hjertet virkelig tusind tak! Jeg håber i forsat vil støtte op om mit nye tiltag, og endnu mere, så håber jeg, at jeg kan inspirer jer til at komme mere ud og nyde det dejlige friluftsliv!

Se med HER.
Stort smil fra C.

The post Efterspurgt ingrediensliste til indkøb, og et stort tak til jer! appeared first on Caroline Schack.

Bålmad: tigerrejer og masser af grønt i rød flødesovs

$
0
0

Arh’ hvar’ be’ har! Sikke en lækker overskrift!
Og hvis ikke den får tænderne til at løbe i vand, så gør det her billede nok:

Denne lækre ret har jeg i dag lavet over bål! Det tog knap 25 min, og det hele blev filmet og er nu foreviget (og udgivet) på YouTube! Så altså, hvis du mangler et godt grin her til din søndag aften, eller lige skal have lidt inspiration til næste uges madlavning, så klik ind HER og se min video!
Du kan selvfølgelig sagtens lave retten i dit almindelige køkken, du skal blot bruge en pande. Jeg vil tilmed endda nok vove og påstå, at det er en smule nemmere at lave over et komfur, hvor varmen er noget nemmere at styre, end over et bål.. Men ikke desto mindre, så vil jeg bestemt mene, at retten smager bedst når den er lavet over bål og spist under åben himmel.

Her får du lige en ingrediensliste:
Til 2 portioner
12 tigerrejer (jeg købte dem på frost i Lidl)
1/3 blomkål
6 grønne asparges
2 gulerødder
1/3 spidskål
1 rødløg
4 fed hvidløg
1 citron
Frisk dild og basilikum
2 tsk rød pesto
250ml madfløde (7% fra Lidl)
2 spsk cremefraiche 9&
Olie til marinade
Smør til stegning

Hele fremgangsmåden viser jeg smukt frem i videoen, som du kan se lige HER.

Bålgryden har jeg fået sponsoreret af Friluftsland, og kan købes her: Petromax Dutch oven 
Før du kan tage bålpanden i brug til madlavning, skal den have en særlig overfladebehandling! Det er ganske nemt, og jeg har lavet en kort video om det, som du kan se lige HER.

Over 100 mennesker har allerede klikket på ”subscribe” og det betyder simpelthen så meget! Har du ikke gjort det endnu, så håber jeg meget at du vil! Af hele hjertet virkelig tusind tak! Jeg håber i forsat vil støtte op om min lille nye kanal og endnu mere, så håber jeg, at jeg kan inspirer jer til at komme mere ud og nyde det dejlige friluftsliv!

Stort smil fra C.
PS jeg har netop bestilt en mikrofon, så jeg ikke længere bliver overdøvet af blæsten når jeg filmer! Beklager meget på særligt den seneste video, jeg ved det er pisse irriterende at hører på… Men det slutter nu!
Se med HER.

The post Bålmad: tigerrejer og masser af grønt i rød flødesovs appeared first on Caroline Schack.


Sprød pizza over bål på 10 min.

$
0
0

En fantastisk klassiker og en sikker familie favorit. Pizza. Vi elsker det. Jeg gør i hvert fald, og det smager fantastisk til duften af bål og god vin eller en kold øl i glasset. Og så er det hammer let at lave!

Det er jo ganske forskelligt, hvad vi hver især elsker at få på vores pizza. Nogle sværger til ”meatlover” med både cocktailpølser, pepperoni, skinke og bacon, mens andre er til det mere enkle. Jeg er nok også selv til det mere enkle, men gerne med lidt grøntsager også. I min nye video på YouTube laver jeg en pizza med hjemmelavet pizzasauce, løg, svampe, chorizopølse og frisk mozzarella. Derudover kommer jeg lidt rucola og frisk cherrytomater ind i pizzaen lige før servering. Det smagte SÅ godt! Alle råvarer, inkl chorizopølsen er købt i Rema1000, så det er altså ikke nødvendigt at have en spansk specialbutik i nærheden, hvis det er samme pizza man ønsker at prøve og lave.

Se videoen HER.

Det er selvfølgelig både nemt og billigt at købe en pizzasauce på glas. Men det er altså også nemt og billigt at lave den selv! Og den smager meget meget bedre! Det eneste du skal bruger er:
Til 4-6 pizza’er:
1 dåse hakkede tomat
2-3 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk basilikum
1 tsk. salt
1 tsk. olie
…. Og det skal bare blendes sammen!

I videoen bruger jeg en lille hånddreven blender, har man ikke sådan en, men gerne vil lave sin pizzasauce selv, og endda også udenfor, så kan man jo lige blende pizzasaucen indenfor og tage med ud i en skål, eller en bøtte, hvis man skal fragte det længere væk.

Bålpande,n jeg har fået sponsoreret af Friluftsland, kan købes lige her: Petromax Bålpande.
Dog skal bålpanden have en særlig overfladebehandling, før den kan bruges til madlavning, og den kan du se, hvordan du nemt laver lige her: Overfladebehandling af bålpande.

Jeg kan kun opfordre til at komme ud og få prøvet denne lækre ret af! Har du en gammel støbejerns pande, så kan den uden tvivl også bruges til dette! Det smager fantastisk, er hammer hyggeligt og en dejlig måde at nyde både naturen og det dejlige vejr på. Og så er der jo lige det ekstra plus, at gløderne bagefter er helt perfekte til at varme skumfiduser over, og spise dem mellem 2 kiks – absolut favorit spise da jeg var en lille spejderpige.

Ønsker du mere inspiration til, hvad du kan lave af mad over bål på den fine bålpande, så hop og Subscribe på min YouTube kanal! Jeg opdatere min kanal så ofte som jeg kan, med nye nemme, lækre og skøre madlavningsvideoer. Find mig under navnet: Caroline Schacks Udekøkken.

Bloggen gik desværre ned her den anden dag, og jeg beklage remget jer der har forsøgt at besøge den uden held. Alt virker nu igen og jeg håber ikke ligenede gentager sig.

Stort smil fra C.

The post Sprød pizza over bål på 10 min. appeared first on Caroline Schack.

Tigerrejer i grøntsagspande

$
0
0


I foregårs var i med mig en tur i mit køkken, altså via min instagram-story! Her fik jeg bikset en let og lækker ret sammen med en masse grøntsager og store tigerrejser, og opskriften blev heftigt efterspurgt! Så altså, den kommer her:

Du skal bruge:
Til 2 pers
15-20 stk. tigerrejer
1/2 bundt asparges
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 rød peber
1/3 spidskål
1 citron
250 ml madlavningsfløde (4% kan købes i Rema 1000)
Dild (jeg brugte tørret fordi jeg ikke havde frisk)
Olivenolie
Salt og peber

Tigerrejer kan være virkelig dyre! Men faktisk så har de dem i Lidl, på frost, til en ret fair pris. Jeg kan ærligt ikke helt huske præcise vægt eller pris, men der er i hvert fald rejer nok til 4 personer og prisen mener jeg var på 70-80kr. Tilmed er rejerne skåret i ryggen, så når de er tøet op er skallen lige til at pille af dem. Det er nemt, man trækker bare skallen fra den ene side af ryggen, ned om maven/benene og over mod den anden side af ryggen, mens man giver den et lille klem ved halespidsen. Er du tvivl, så se min video her: Tigerrejer og godt med grøntsager.

Sådan gør du:
Pil rejerne og lav en marinade af saften fra en halv citron, dild, 3 pressede fed hvidløg, olie og salt. Vend rejerne her i og lad dem stå overdækket, gerne på køl. Varm en pande op ved jævn varme med olie på. Skær rødløget i gode skiver, gerne 3-5ml tykke. Brun dem let. Rengør og skær både rød peber og asparges i gode strimler og tilsæt dem til panden. Svits dem let i ca. 5 min. Skær spidskålet i strimler og tilsæt det til panden. Svits yderligere det hele i ca. 3 min. Pas på med ikke at give det for meget varme, så det ikke brænder på. Grøntsagerne skal helst ikke miste alt biddet.

Hæld fløden over og tilsæt en masse dild, salt og peber. Placer nu rejerne enkelt vis fordelt på hele panden og hæld til sidst marinaden henover.

Skru ned for varmen, så retten står og simrer helt svagt. Tildæk panden, har du ikke et låg så brug sølvpapir, og lad den så i 5-10min, alt efter hvor meget varme der er på. Jo mere varme rejerne får, jo mere faste bliver de.

Jeg serverede retten i panden, som jeg pyntede med et drys dild og et par skiver citron.
Retten er let at lave, hurtig at rydde op efter og meget velsmagende! Og så smager den helt perfekt til et stort glas kold rosé eller hvidvin!

Jeg håber du får en rigtig dejlig tirsdag!
Jeg bil forsætte i mit ferie-mode, og bare nyde at have M hjemme! Ovenpå et savn gennem 6 måneder er jeg stadig et rod af følelser indeni. Det kan du læse mere om her: Endelig er udsendelsen slut

 

The post Tigerrejer i grøntsagspande appeared first on Caroline Schack.

Valnøddebrød over bål

$
0
0

I weekenden holdte M og jeg jo min fødselsdag ude i det fri! En fuldstændig fantastisk oplevelse i de skønneste omgivelser. Hertil blev lokationen for, hvor vi var samt pakningsliste heftigt efterspurgt, så det er alt sammen skrevet ned i dette blogindlæg: Fødselsdag i det fri: detaljer, pakningsliste og billeder
– her finder du også over 20 billeder fra vores dejlige weekend.

På vore lille tur kastede vi os ud i udfordringen om at lave et brød over bål. Det blev en succes, men også med lidt erfaring om, hvad vi skal gøre anderledes til næste gang!

Hvis du skal på tur lige som os, så er det en stor fordel at lave dejen hjemmefra og så tage den med i en egnet skål. Det er lidt besværligt at finde et køkkenbord at ælte på i skoven.. Men skal du forsøge dig med det på bålpladsen i haven, så er det jo ikke noget problem.

Opskrift:
25 g. Gær
3 dl vand
1 håndfuld friske krydderurter (vi brugte persille, rosmarin og timian)
1 håndfuld valnødder
1 tsk salt
1 spsk sukker
2 dl fuldkornshvedemel
Hvedemel
Rør gæret ud i vandet og tilsæt salt og sukker. Hak krydderurterne og valnødder fine (men ikke helt i småstykker) og bland det i. Tilsæt 2 dl fuldkornshvedemel og rør efter hvedemel i til dejen er smidig og fast. Lad brødet hæve mindst en halv time. Når brødet er klar til at blive bagt og ligger i gryden, så drys med groft salt.

Jeg havde læst mig til på nettet, at man med fordel kunne smide bagepapir i bunden af sin bålgryde, herefter ligge 1-2 cm sand og så igen et stykke bagepapir og så endelig dej-klumpen. Med dette skulle man hermed kunne sætte gryden direkte på gløderne, hvorfra brødet ville kunne bage uden at brænde på. Det holdte dog ikke helt stik, brødet blev lidt brændt i bunden, men heldigvis ikke noget man ikke kunne redde ved lige at skrape/skære det væk. Til gengæld smagte brødet helt fantastisk! De friske krydderurter og valnødderne gav virkelig meget smag!

Når man bager brød over bål er det vigtigt der er varme omkring gryden og ovenpå gryden. Dette kan gøres ved at lægge gløder heromkring. Husk derfor at medbring en god handske som kan anvendes til at arbejde med gløder, så du ikke brænder dig!

Erfaring til næste gang må være, at vi ikke sætter gryden direkte oven på gløderne men i stedet ved siden af, og så sørger for at få drejet gryden cirka hver 5. Minut. Dog vil vi stadig lægge gløder oven på låget af gryden.

Den bålgryde vi bruger er denne her fra Petromax, som er sponsoreret af Friluftsland.
Hanskerne jeg har på er velegnet til at arbejde omkring bålet, det kommer også fra Petromax og er sponsoreret af Friluftsland.

Stort smil fra C.

PS hold øje med min instagram profil i dag, hvor der kommer en video op som giver et indblik i mit job hos Forsvaret!

The post Valnøddebrød over bål appeared first on Caroline Schack.

Viewing all 58 articles
Browse latest View live